Arbeta som veterinärassistent

Bild på häst

Den som vill arbeta som veterinärassistent kan förvänta sig ett omväxlande och roligt jobbet. Jobbet innebär samtidigt även att det kommer dagar då det finns djur som inte går att rädda. Det här jobbet kan vara allt från att jobba på smådjursklinik med husdjur som att vara på hästklinik eller att åka med veterinär som är ute på gårdar och behandlar lantbruksdjur. I Sverige finns även ett få tal jobb på zoo där det kan finnas mer exotiska djur. Jobbet går att variera i mängder. Du hittar garanterat något som passar just det du vill jobba med.

Vill du bli veterinärassistent finns det utbildningar att gå. Ett bra sätt att komma in på utbildningar är att öva och gamla högskoleprov är bra att träna på om du vill vidareutbilda dig. Självklart kan du söka in med betyg, men att komplettera med ett bra resultat på högskoleprovet är att rekommendera. Det är populära utbildningar idag. Utbildningarna är självklart roliga och du som redan vet att du vill bli veterinärassistent kommer att har roligt under utbildningens gång. Du läser tillsammans med likasinnade och ni har ett klart mål att nå.

Bild på hund

Väljer du att jobba på en smådjursklinik kommer du att träffa på många djurägare. De flesta som kommer in har ett husdjur som de värnar om extra mycket och det är en medlem i familjen. Här gäller det att kunna hantera oroliga djurägare likväl som att hjälpa veterinären behandla djuret. Många olika djurslag kan komma in under en dag med olika typer av skador och sjukdomar.

Större djur

Väljer du att jobba med större djur handlar det oftast om hästar eller lantbruksdjur. När det gäller hästar har många kliniker specialiserat sig på hältor och att behandla dessa. Hästar idag används mestadels till sport och de har stora påfrestningar. Jobbet som veterinärassistent när det kommer till lantbruksdjur handlar mest om att besöka gårdar och behandla sjuka djur på plats. Båda de här jobben är väldigt olika det på smådjurskliniken, men ger dig större valmöjligheter att hålla på med precis det du vill.

bild på giraff

Stora djur finns också på djurparkerna runt om i Sverige och här är handlar det om att behandla djurs om normalt sett lever i det vilda. Det kan skilja sig otroligt då djuren kommer från olika delar av världen. Självklart finns de här djuren i olika storlekar och du hittar även små djur och fåglar här.

Visste du att Kolmården var först i Norden att röntga en vaken giraff? Det är väldigt intressant och fascinerande. Livet som veterinärassistent kan verkligen vara intressant och annorlunda. Kolmården är en av de djurparker i Sverige där det finns jobb som veterinärassistent. Jobbet här är lärorikt och väldigt annorlunda. Exotiska djur som lever i nordiskt klimat är inte i sin hemmamiljö och kräver god omvårdnad året om. Självklart är det begränsat antal platser, men möjligheten finns med rätt utbildning. För dig som gillar djur kommer det att vara drömjobbet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sona