Åk till veterinären i Spanien

Äger man ett eller flera husdjur så gör man allt för dem. Det säger ju sig självt att man måste ta ansvar för sina djur och se till att de har det bra. Ett husdjur blir ju snabbt som en familjemedlem och man skämmer ofta bort det med både gos och godsaker. Det är dock inte billigt att äga ett husdjur, åtminstone inte i Sverige. Det är försäkringar som kostar och även veterinärvård, om det skulle krävas, är väldigt dyr.

I vissa fall kan du få billigare veterinärvård

Tänk dig följande scenario: Det är en kall vinterdag och du har precis köpt hem ved till den öppna spisen och funderar som bäst på att köpa ett fint vedstativ där du kan förvara den nya veden. Då märker du att din hund eller katt inte mår bra. Du åker till veterinären och inser att en operation krävs. En väldigt omfattande operation, men som inte är akut. Den måste ju göras, men det är en kostsam historia. Då finns det faktiskt ett alternativ som i slutändan kommer bli både billigare och skönare. Ta med hunden till Spanien. Visst kommer det att kosta med resa och uppehälle, men veterinärvården är betydligt billigare i Spanien även om man inte har någon försäkring. Som en bonus kan du njuta av lite varmare dagar på vintern. Har du möjlighet att arbeta varifrån som helst så är det inga problem. Eller varför inte ta en semester!

Veterinärvården i Spanien

Veterinärvården i Spanien håller väldigt hög kvalitet, men till en bråkdel av priserna i Sverige. I Spanien förekommer knappt några försäkringar på djur och priserna är betydligt mer humana. Här har Sverige och många länder något att arbeta på då priserna många gånger är orealistiskt höga. Många sätter sig i skuld för att kunna få sin hund eller katt opererad och återhämtad från sjukdom eller skada. Om du bestämmer dig för att besöka en veterinärklinik i Spanien, så se till att först kontakta den klinik du funderar på att besöka. Detta för att ta reda på vad de har för kunskaper och erfarenheter gällande den aktuella operationen, men även om det kan vara så att du behöver skicka några journaler eller liknande till dem. Be även om ungefärliga kostnader så du kan jämföra med de svenska kostnaderna innan du beger dig iväg. Tänk som sagt på att räkna in resa och uppehälle. Många gånger kan det löna sig!