Så kan en dag se ut på kliniken

En veterinärs arbete blir aldrig långtråkigt. Det förstår man lätt när man tittar in i väntrummet på en veterinärklinik. Där väntar både varierande varelser och problem, som en kull kattungar som ska bli vaccinerade, en hund som svalt en strumpa och en förkyld vattensköldpadda. Alla patienter är inte heller lika förtjusta över situationen och många djurägare kan berätta att deras djur känner igen sig snabbt och protesterar tydligt när de förstår att de nalkas en resa till veterinärkliniken. Alla är dock där för sitt eget bästa, även om de inte förstår det själva.

Sök alltid vård vid ormbett

Det är vanligt med ormbett på sommaren på djur som får springa fritt. Av naturliga skäl är det oftast hundar och katter som söker vård för ormbett och det är viktigt att man kommer till veterinären när något sådant har drabbat ens husdjur, Ett ormbett kan nämligen vara riktigt farligt och till och med i vissa fall livshotande. Ditt djur kanske inte verkar ha ont, men kontakta ändå alltid en veterinär för att diskutera åtgärder. Svullnad och ömhet kommer inte alltid genast, utan kan ta upp till två timmar. Särskilt farligt har det visat sig vara att bli biten i benen, men oftast är det nosen som får sig ett bett när djuret vill nosa nyfiket.

Glöm inte att försäkra ditt djur

Det är inte billigt att gå till veterinären och den som inte försäkrat sitt djur kan få en obehaglig överraskning när räkningen kommer. I allra värsta fall kan man ställas inför problematiken att man kanske helt enkelt inte har råd att hjälpa sitt husdjur med behandlingen. Att ta ett dyrt Mobillån till oförsäkrade djur löser problemet tillfälligt, men att skaffa en försäkring medan djuret är friskt och alert kan i slutändan spara många kronor. Skaffa den helst så snart som möjligt, eftersom en försäkring oftast är billigare ju yngre djuret är. Det finns många olika försäkringsbolag som försäkrar djur och det kan visa sig lönsamt att lyssna runt och jämföra villkor. Inte bara premien varierar, utan också självrisk och vad som täcks om olyckan skulle vara framme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sona