Välja rätt veterinär för ditt djur  

Här i Sverige så finns det idag många olika sorters veterinärer som finns där för att hjälpa dina djur att må bättre. Det är bra att det finns ett så brett utbud, men det gör det också viktigare att man verkligeVeterinarian Examining Cat in Veterinary Medicine Animal Hospital Pet Clinicn ser till att man väljer rätt veterinär att gå till med sina djur.

Först och främst så bör du ju se till om det är en veterinär för smådjur, grisar, fiskar eller annat som du behöver gå till. Det finns väldigt många olika veterinärskliniker idag, och det är helt upp till dig att välja mellan om du skulle vilja gå till en enskild privat veterinär eller om du vill gå till en riktig fysisk veterinärsklinik.

Alla veterinärer är absolut inte lika bra, och det finns såklart de som är lite sämre och som inte håller en lika hög standard som de bättre klinikerna gör. För att kunna göra det absolut rätta valet av vilken veterinär du och ditt djur skall gå till så finns det en del kriterier att gå igenom innan du gör ditt val Royalcanin. Dessa kriterier är:

  • Tycker du att du får en bra förtroendekänsla till veterinären?
  • Är kliniken nära eller längre ifrån ditt hem? Detta kan vara bra att tänka över eftersom att nödsituationer när man behöver ta sig dit snabbt kan uppstå.
  • Finns det utrustning samt kompetens för att kunna utföra kirurgiska ingrepp? Detta är inte en självklarhet, vissa utför enbart undersökningar mm.
  • Hur är kliniken? Är den fräsch, ren och välskött? Detta är jätteviktigt.
  • Är veterinären i fråga specialist på det område som du behöver?
  • Hur är det med att boka tider på kliniken? Är det lätt att komma dit då en akutsituation föreligger och är det också enkelt att bara boka vanliga kontroller? Om detta är för krångligt så är det inte särskilt bra, speciellt vid akutsituationer då man måste agera snabbt och smidigt.
  • Är kliniken bra på att påminna er då vaccinationer och annat behöver göras? Det är inte alltid lätt att komma ihåg detta helt själv.
  • Finns det akutvård på kliniken över huvud taget?