Veterinärer tar hand om vanvårdade djur

Alla vet vi att det finns gott om vanvårdade djur runt om i världen, djur som behöver hjälp för att få ett bra liv och en dräglig tillvaro. Det kan handla om valpar och kattungar som blivit födda på gatan och aldrig haft någon positiv kontakt med människan, men det kan också handla om djur som blivit vanvårdade och misshandlade av sin förra ägare. Många djur hamnar hos organisationer som djurens vänner och liknande, organisationer som tar hand om djuret och hittar en ny ägare. När man misstänker att något djur far illa kan man anmäla detta till Länsstyrelsen och låta dem göra hembesök hos ägaren.

Alla djur förtjänar en chans

Om du länge funderat på att köpa ett nytt djur, varför inte då Skaffa en omhändertagen häst eller hund istället för att köpa ett föl eller en valp? Alla djur förtjänar nämligen kärlek och trygghet och på köpet får du en vän som är dig tacksam resten av livet. Om du väljer att adoptera från till exempel Djurens Vänner får du dessutom tillgång till ett nätverk av veterinärer och andra kunniga djurmänniskor som bara vill det absolut bästa för ditt djur. Om det är en katt eller hund du vill adoptera kan du även göra detta från utlandet. Detta kan förvisso kräva lite mer arbete, djuret måste ha pass, kanske sitta i karantän och så vidare, men med tanke på det stora antal hemlösa djur det finns utomlands så kommer du göra världen och just det djuret en stor tjänst.

Sjukdomar som ställer till det

Att ett djur bliv övergivet kan många gånger också ha med sjukdomar att göra. Kanske insjuknar hunden eller katten och drabbas av ögoninflammation och behöver dyr veterinärvård. Om de pengarna inte finns upplever ägaren många gånger att det inte finns något annat alternativ än att göra sig av med djuret. Många flyttar och lämnar sina djur bakom sig, i värsta fall instängda i burar eller byggnader där de sakta får svälta ihjäl. Det finns även många som skaffar djur över sommaren, oftast katter och kaniner och sedan kastar ut dessa när vintern kryper närmare. Djur som aldrig behövt hitta mat på egen hand svälter i de flesta fall ihjäl, blir överkörda eller blir mat till ett större djur. Som djurägare har du ansvar för ditt djurs liv, ett ansvar som inte försvinner bara för att du tröttnar eller inte längre har råd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Sona